Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

парки на Львівщині

Четвер, 12 березня 2020, 16:01

Облрада Львівщини погодила створення парку у Дублянах

парки на Львівщині

Площа Дублянського парку становитиме 4,9 га.

Сьогодні, 12 березня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про оголошення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Дублянський парк". "За" проголосували 55 депутатів.

Зокрема, на території Дублянської селищної ради Самбірського району створять парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення "Дублянський парк".

Площа парку становитиме 4,9 га.

Парк створюють з метою "збереження вікових екзотів у фітоценозах лісового ландшафту, підтримання екологічного балансу регіону, недопущення синантропізації та урбанізації паркових територій, а також для розвитку рекреації в селищі".

На території парку існує близько 40 видів дендрофлори, серед яких ялиця біла, ялина європейська, горіх маньчжурський, модрина європейська, сосна звичайна, дуб звичайний, вільха чорна, горіх чорний, бархат амурський.

Зазначимо, ініціатором створення парку стала Дублянська селищна рада, яка звернулася з відповідним клопотанням до департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації ще у 2018 році.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 року облрада Львівщини погодила створення лісового заказника у Рудному.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.