Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

П'ятниця, 20 березня 2020, 14:00

На Львівщині у лютому найбільше подорожчали фрукти та риба

продукти харчування

У лютому, порівняно з січнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області знизилися на 0,2% (в Україні – на 0,3%), а з початку року зросли на 0,4%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,6%.

Найбільше подешевшали яйця (на 20,8%). На 5,2-1,3% знизилися ціни на м’ясо птиці та свиней, крупи ячні та гречані, борошно пшеничне, маргарин, шоколад; на 0,9-0,2% – макаронні вироби, овочі, масло вершкове, спреди, цукор, каву, води мінеральні та джерельні.

Водночас, фрукти подорожчали на 1,8%, риба та продукти з риби – на 0,5%, фарші м’ясні, молоко, хліб – на 0,3%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1%. Тютюнові
вироби подорожчали на 1,6%, алкогольні напої – на 0,5%.

Нагадаємо, у січні, порівняно з груднем 2019 року, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.