Зміст статті

26 березня 2020

Доступні ліки з Наталією Тимчій

Наталія Тимчій про програму "Доступні ліки".

Розмова з громадською активісткою, очільницею ЛМО ВО "Батьківщина" Наталією Тимчій про програму "Доступні ліки" для найбільш незахищених верств населення – пенсіонерів.

Вирішення проблем з ліками для пенсіонерів я бачу в реалізації Програми "Компенсація за дорогі ліки". Саму ідею вже апробували у програмі "Доступні Ліки", і наразі в переліку: серцево-судинні захворювання, діабет та високий тиск. Гадаю, що також варто розширити перелік лікарських засобів, якими користуються літні люди чи потребуючі категорії населення. Це, зрештою, не настільки вже великий перелік, де буде усе найважливіше: тиск, серце, шлункові захворювання, ревматичні засоби, а також знеболювальні та вітаміни. Це суттєво полегшить життя пенсіонерам, які мають невелику пенсію.

Також нагальним питанням є правильне діагностування. Коли наші пенсіонери приходять до сімейних лікарів, і ті розуміють, що потрібен глибший аналіз, лабораторні дослідження, яких немає у поліклініках, то це означає, що літня людина мусить йти в приватні лабораторії, де це все коштує не менше тисячі гривень. А отже пенсіонер навряд чи піде туди робити аналізи і залишиться сам на сам зі своєю хворобою. Тому на цьому етапі потрібно, щоб міська влада розвивала базу лабораторій та лабораторних досліджень при наших поліклініках, де є чимало фахових працівників, але просто бракує необхідного обладнання.

Ще одним важливим пунктом є медичне страхування, яке має охоплювати повне забезпечення медичними послугами, медикаментами, а також профілактику. За неповнолітніх дітей, непрацездатних та пенсіонерів медичні страхові внески буде сплачувати держава. Ми в боргу перед нашими батьками і маємо зробити все задля того, щоб їхнє здоров'я було під захистом держави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.