Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

telegraf.com.ua

Вівторок, 31 березня 2020, 11:00

В Україні призначили нових міністрів охорони здоров'я та фінансів

Верховна Рада

Верховна Рада призначила Максима Степанова міністром охорони здоров'я та Сергія Марченка міністром фінансів.  

Вчора, 30 березня, Верховна Рада призначила міністром охорони здоров'я Максима Степанова і міністром фінансів Сергія Марченка. "За" призначення Марченка проголосували 256 народних депутатів, а за Степанова – 246.

Зазначимо, міністрів затвердили з другої спроби, бо під час першого голосування не набрали необхідної кількості голосів.

Перед цим Верховна Рада України звільнила Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я та Ігоря Уманського з посади міністра фінансів.

Зазнасимо, Максим Степанов – колишній керівник Одеської області, закінчив Донецький державний медичний університет ім. Максима Горького. У квітні 2019 Степанов відмовлявся залишати посаду голови Одеської ОДА за указом тодішнього президента Петра Порошенка, але його таки звільнили.

Батько Степанова був головним лікарем у Слов'янську (і опинився у списках сепаратистів сайту "Миротворець").

Сергій Марченко – заступник голови Адміністрації президента у 2018-2019 роках, з 2016 до 2018 року працював заступником міністра фінансів. У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання номером 7 у списку партії "Українська Стратегія Гройсмана".

Додомо, на початку березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра та проголосувала за призначення нового складу Кабінету міністрів України, який очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. У новому складі уряду також є двоє уродженці Львова: Олег Немчінов та Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.