Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Польща

Понеділок, 6 квітня 2020, 17:14

У Польщі не підтримали ідею проведення заочного голосування на президентських виборах

Польща

Сейм не вніс до порядку денного голосування щодо президентських виборів.

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні, 6 квітня, депутати польського Сейму відмовилися внести до порядку денного питання заочного голосування на президентських виборах, яке просуває керівна партія "Право і справедливість".

Зазначимо, президентські вибори у Польщі мають відбутися 10 травня. Опозиція виступає проти проведення виборів через епідемію коронавірусу, а владна партія виступала проти можливого перенесення дати виборів й висунула ідею щодо голосування поштою для літніх виборців і тих, хто перебуває на карантині, однак Сенат також відхилив цю пропозицію.

У голосуванні взяли участь 459 депутатів, 228 були за пропозицію, 228 висловилися проти, а 3 утрималися.

Всі, хто голосував "за", були депутатами фракції керівної партії. Водночас проти проголосувала опозиція і троє членів партії "Право і справедливість". 

Партія "Право і справедливість" має більшість у польському Сеймі і досі партії вдавалося забезпечувати необхідну кількість голосів за своїми проектами.

Нагадаємо, 24 травня 2015 року, у другому турі президентських виборів в Польщі переміг кандидат від опозиційної партії "Право і справедливість" Анджей Дуда.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.