Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Коломойський

ukr.media

Четвер, 9 квітня 2020, 12:30

Коломойський став співвласником НПК Галичина

Ігор Коломойський

Ігор Коломойський став співвласником двох нафтопереродних комплексів ПАТ Нафтохімік Прикарпаття та ПАТ НПК-Галичина.

Про це повідомляє "Економічна правда".

У січні  2020 року олігархи Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та син народного депутата Ігоря Палиці – Захар стали співвласниками двох нафтопереробних комплексів: ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" та ПАТ "НПК-Галичина".  Останній має потужності, що дозволяють переробляти до 2,3 млн тонн нафти за рік. Про це йдеться у матеріалі "ЕП" та "Центру протидії корупції".

Протягом 2009-2019 років акції "Нафтохіміка Прикарпаття" та "НПК-Галичина"  були розподілені між державою (26%) та чотирма офшорними компаніями з Британських Віргінських островів: "ROMANNOR INVESTMENTS LTD", "DOMENNIUM ENTERPRISES LTD", "WEAVERNAL HOLDINGS LTD" та "DENEIRO VENTURES LTD", які ЗМІ пов'язували із групою "Приват". 

Про зв'язок із цією групою свідчить і фінансовий зв'язок банку та нафтопереробного комплексу. "НПК-Галичина" – фігурує у кримінальному провадженні  про створення злочинної організації для заволодіння коштами "Приватбанку". Мова йде про 126 млрд грн, які були виведені в період, коли Приватбанк вже було визнано проблемним і він потребував оздоровлення

"НПК-Галичина" – одна із тих 193 компаній, які Коломойський та Боголюбов фактично врятували, перевівши їх борги на 36 неопераційних здебільшого новостворених компаній, які не мали достатніх коштів для обслуговування кредитів. У квітні 2019 року суддя надав слідчим дозвіл на вилучення документів ПАТ "НПК-ГАЛИЧИНА". 

Разом із Палицею та Коломойським бенефіціарами нафтопереробних комплексів стали: Геннадій Боголюбов, Мордехай Корф, Юрій Кіперман, Світлана Делі, Євген Кричевський, Дмитро Потішман, Олексій Буйніс, Оксана Палиця та Уріел Лейбер.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.