Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська ОДА

П'ятниця, 10 квітня 2020, 13:10

Львівська ОДА не орієнтується щодо кількості хворих на онкологію та туберкульоз на Львівщині

Львівська ОДА

Львівська ОДА не має інформації щодо кількості хворих на туберкульоз, онкологічну патологію та кір у області.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОДА на запит Варіантів.

У департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА наголосили, що вони не мають інформації щодо статистичних показників смертності, захворювання на туберкульоз, онкологічну патологію та кір на території Львівської області за 2018, 2019 і перший квартал 2020 року.

Натомість у департаменті зазначили, що вони можуть надати лише ту інформацію, яка створюється у процесі виконання їхніх обов'язків або яка знаходиться у володінні департаменту охорони здоров’я. А дані щодо смертності населення області, хворих на туберкульоз, онкологічну патологію та кір не входять у цей перелік.

"До переліку питань, які висвітлені у запиті, тільки захворюваність з цукрового діабету може бути надана департаментом охорони здоров'я, але не раніше 15-16 квітня – терміну закінчення звітного періоду за 1-й квартал 2020 року" – наголосили у департаменті.

Також у департаменті пообіцяли скерувати запит до закладів та установ, які володіють цією інформацією. 

Зазначимо, 6 квітня Варіанти задіслали запит до департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА щодо надання інформацції про кількість хворих на туберкульоз, цукровий діабет, онкологічну патологію та кір, а також кількість смертей у області за 2018-2019 роки та перший квартал 2020 року.

Нагадаємо, у міському бюджеті Львова на 2020 рік передбачили 8 млн грн у межах програми забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну. Натомість, Львівська облрада виділила 12 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.