Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медики

П'ятниця, 10 квітня 2020, 14:30

На Львівщині більше тисячі хворих на туберкульоз

медики

Станом на сьогодні 1 027 мешканців Львівщини хворіють на туберкульоз, найбільше хворих виявили у Львові та на Самбірщині.

Про це йдеться у відповіді КНП ЛОР "Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр" на запит Варіантів.

Станом на початок квітня цього року у Львівській області зареєстрували 1 027 хворих на туберкульоз. Із них найбільше хворіють мешканці області, які належать до вікових груп 35-44 роки – 279 осіб та 45-54 роки – 252 осіб.

За кількістю хворих на туберкульоз лідирує Львів, у місті зафіксували 305 хворих, а також у такі райони області: Самбірський – 59, Дрогобицький – 51, Жовківський – 50, Городоцький – 44,  Яворівський – 42.

Найменше хворих є у містах Стрий та Трускавець – по 1 особі, Новому Роздолі – 10 осіб, у Золочівському (13 хворих) та Кам'янка-Бузькому (14 хворих) районах. 

Нагадаємо, у 2016 році в Перемишлянському районі запрацював переїзний флюрограф. Тоді серед двадцяти районів Львівської області Перемишлянщина займала третє місце із захворюваності на туберкульоз.

Того ж року Львівська обласна організація "Ліга соціальних працівників України" провела інформаційну кампанію та надала психологічну допомогу хворим на туберкульоз.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.