Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

компресорна станція

loda.gov.ua

Середа, 22 квітня 2020, 10:00

Міжнародна компанія видобуватиме газ на Львівщині

компресорна станція

Нафтогаз залучив міжнародного інвестора Expert Petroleum для збільшення видобутку газу на виснажених родовищах у Львівськй області.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Нафтогаз за результатами відкритого конкурсу залучив міжнародну компанію Expert Petroleum до збільшення видобутку вуглеводнів на родовищах АТ "Укргазвидобування" в Західній Україні.

Зокрема, компанія Expert Petroleum у перші 5 років співпраці зобов’язалася інвестувати близько 1 млрд грн в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури.

Як наголосили у Нафтогазі, партнерство з Expert Petroleum дозволить отримати додатково 300 млн куб.м газу на 13 малих родовищах у Західній Україні впродовж 5 років.

"Укладена угода передбачає найбільші іноземні інвестиції в газовидобування України за останні 5 років. Вони підуть на розвиток тих невеликих і виснажених родовищ, на які в Нафтогазу немає достатньо власних ресурсів в умовах значного падіння цін на енергоресурси", – зазначив виконавчий директор з трансформації Нафтогазу Отто Ватерландер.

За розрахунками компанії, інтенсифікація робіт, збільшення податків та інших бюджетних відрахувань партнерства дозволить акумулювати понад 4 млрд грн до ВВП України та Львівської області.

Зазначимо, контракт між Expert Petroleum та "Укргазвидобуванням" укладено на 15 років з можливістю подовження ще на 10 років. 

Expert Petroleum – це компанія із французькими власниками, яка входить до холдингової групи GMS, великої інвестиційної групи з активами по всьому світу. Наразі підприємство ефективно управляє видобутком на 25 виснажених родовищах, оперує 1200 свердловин та щоденно видобуває 8,5 тисяч барелів нафтового еквіваленту на день.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.