Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. І. Франка, 129

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 8 травня 2020, 12:05

Депутат Доскіч розбудує 4-поверхову альтанку на Франка

вул. І. Франка, 129

Виконком міськради дозволи депутату Остапу Доскічу розбудувати 4-поверховий будинок на вул. І. Франка, а також добудувати критий паркінг.

Сьогодні, 8 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію ОСББ "Альтанка-1" багатоквартирного житлового будинку на вул. І. Франка, 129 у м. Львові, який знаходться в історичному ареалі міста біля Стрийського парку та напроти музею Івана Франка "Дім Франка".

Будинок знаходиться на земельній ділянці площею 0,2395 га, яка перебуває у приватній власності та призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 14,40 %.

У Львівській міськраді встановили, що висота будівлі після реконструкції не повинна перевищувати 17,30 м. Зазначимо, будівля, яка підлягає реконструкції, на вул. І. Франка, 129 розташована в історичному ареалі міста. Тут планують на території будинку добудувати паркінг, а також демонтувати радянську добудову і замінити її на сучасну скляну надбудову.

Також згідно з проектом у 4-поверховому житловому будинку планують перепланування поверхів та встановлення ліфта, а також демонтаж даху та дахових конструкцій, які потребують заміни.

За словами начальника управління архітектури та урбаністики Львова Антона Коломєйцева, є позитивний висновок від міського управління охорони історичного середовища про відповідність цього проекту, і його можна реалізувати в історичній частині міста.

"Йде мова про об'єкт, який був в радянський час добудований і є архівні матеріали, які демонструють, що тут не було цього об'єму, його добудували в 70-80-ті роки, і, власне, пропонується його забрати і лише в склі, в таких конструкціях ці об'єми використовувати. 

Зазначимо, раніше виконком вже розглядав це питання, однак тоді члени виконком його перенесли та відправили на доопрацювання.

За даними порталу YouControl ОСББ "Альтанка-1" створене більше як 5 років тому, а його засновниками є Доскіч Остап, Доскіч Юрій та Доскіч Ганна. Зазначимо що Остап Доскіч – Депутат Львівської міської ради 7-го скликання. Висунутий міською організацією політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".  Він є членом постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики.

Він є кінцевим власником ТЗДВ "ГАЛ-КАТ", ТзОВ "Торговий Дім "Укркабель-Схід", ТзОВ "Укр-Полімер", дочірнє підприємство "ГАЛ-КАТ". Також він є фінансовий директор приватного підприємства "Фірма "Галич-Кабель".

Крім цього Доскіч спільно з Юрієм Доскічем володіє низкою нежитлових приміщень у Львові, а його дружина Ганна Доскіч володіє двома житловими будинками у селі Городиславичі на Пустомитівщині, 3 квартирами у Львові, 5 земельними ділянками у Малехові та Миколаєві, а також площею 1295 кв.м у Малехові.

У 2018 році Остап Доскіч задекларував більше 8 млн грн доходу, нерухомість у Львові та готівку у 2,5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.