Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 14 травня 2020, 10:11

10 нардепів з Львівщини підтримали ініціативу недекларування майна дітей чиновників і депутатів

нардепи з Львівщини

Верховна Рада у першому читанні підтримала закон, що дозволить нардепам через дітей приховувати майно.

Вчора, 13 травня, Верховна Рада прийняла у першому читані законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення суб'єктів, на яких поширюється дія антикорупційного законодавства".

"За" проголосували 244 народних депутатів.

Зокрема, закон виключає з числа субʼєктів декларування дітей чиновників і депутатів, які з ними не проживають: депутатам, членам Кабінету міністрів, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування і Збройних сил та іншим дозволяється не вносити у декларації відомості про майно, яке записане на неповнолітніх дітей, якщо вони не проживають з субʼєктом декларування.

Зазначимо, згідно з чинними змінами до закону про запобігання корупції, які набули чинності в жовтні 2019 року, чиновники зобовʼязані вносити у декларації не тільки свої доходи, авто, нерухомість і коштовності, але і все, що належить членам їх сімей чи перебуває у їх користуванні.

Також закон дозволяє не декларувати доходи радників президента України, які працюють на громадських засадах.

З львівських нардепів постанову підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Олена Кондратюк (позафракційна), Андрій Кіт (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Остап Шипайло (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя),  Тарас Батенко (За майбутнє), Святослав Вакарчук (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Ірина Верещук (Слуга народу), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Утрималися: Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність) ,Павло Бакунець (Довіра).

Проголосували проти: Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос). 

Додамо, нардепи і чиновники зобовʼязані щороку задекларувати свої доходи в електронній системі Національного агентства з питань запобігання корупції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.