Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Вівторок, 19 травня 2020, 14:36

З бюджету Львівщини передбачили 5 мільйонів на доплати медикам

медичний заклад у Львові

Депутати передбачили 5 млн грн на доплати до зарплат лікарям обласних лікарень, які захворіли на коронавірус і які працювали з хворими.

Сьогодні, 19 травня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення виплати допомоги медичним працівникам обласних лікарень, які захворіли на Covid-19, і які працювали з хворими.

Зокрема, депутати передбачили 5 млн грн з обласного бюджету для надання разової допомоги працівникам комунальних некомерційних підприємств, у яких підтвердили коронавірус і які пройшли стаціонарне лікування з 12 березня до 15 травня.

Також частину цих коштів скерують на доплати медикам Львівської обласної інфекційної лікарні, Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Центру легеневого здоров’я, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,  Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит", які працювали з хворими на коронавірус, для виплати різниці між обіцяними державою 300% до посадового окладу і коштами, які лікарня отримає з Національної служби здоров’я України за квітень 2020 року.

Допомога надаватиметься у розмірі двох посадових окладів для працівників цих лікарень, а також у розмірі одного посадового окладу для працівників інших медичних закладів області.

Зазначимо, станом на 18 травня, у Львові на коронавірус захворіли 114 медичних працівників.

Нагадаємо, Кабмін вніс COVID-19 до переліку професійних захворювань медиків, а Верховна Рада запровадила додаткові заходи для підвищення соцзахисту медиків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.