Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Страдч

yavoriv-info.com.ua

Вівторок, 19 травня 2020, 16:21

Яворівські чиновники стали на захист Страдчанської гори

Страдч

Яворівська РДА звернулась у правоохоронні органи щодо недопущення порушення норм чинного законодавства на території Страдчанської гори. 

Про це повідомила Яворівська держадміністрація на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.

Річ у тім, що священники місцевої парафії Успення Пресвятої Богородиці дізналися, що компанія "Керамбуд" розпочала будівництво дороги на Страдецькій Горі, котру планують з'єднати з автомобільним шляхом Т 14-25 в підніжжі Святої Гори – місцем паломництва вірян. Дорога має проходити через річку Верещицю та дамби озер, які знаходяться поруч зі Страдецькою Горою, відповідно, будівництво буде заважати Хресним дорогам, які проводять уже багато років поспіль, що непокоїть прихожан та священників зі Страдчу.

Варто додати, що кінцевими бенефіціарними власниками ТзОВ "Керамбуд" є Богдан Козак та Сергій Медведчук, рідні брати депутатів Верховної Ради України від ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука.

У парафії стверджують, жодних дозволів на це будівництва від Львівської ОДА не було.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.