Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Інна Свистун

Фб Христини Процак

Середа, 20 травня 2020, 11:24

Свистун відмазує Свободою власну недбалість

Інна Свистун

Керівниця управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун повідомила, що Свобода приватизувала у Львові приміщення площею 300 кв м за заниженою оцінкою.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

"Партія ВО "Свобода" орендувала в міста майже 300 кв метрів на вулиці Зеленій за таким же принципом, мало того згодом і приватизувала це приміщення", – сказала Свистун, пояснюючи чому вона вважає звинувачення у службовій недбалості, висунуті на її адресу прокуратурою, безпідставними.

Свистун не уточнила адресу, а також вартість, за якою партія придбала приміщення. 

Вона натомість просить прокуратуру звернути увагу на факт приватизації ВО "Свобода" приміщення у Львові, адже ця приватизація відбувалась за звичною у Львівській міськраді схемою.

"Методика, за якою працівники нашого управління комунальної власності розраховували орендну ставку для ГО діє з 2009 року. З цього часу ми уклали близько сотні таких договорів за тим же підходом. Його суть – це надання пільги містом громадським організаціям. На площу приміщення до 70м – це ставка 2%, на площу приміщення понад 70 м – ставка 6%. Було багато перевірок з 2009 року – жодних порушень за цими договорами не було. А тут раптом прокуратура вирішила, що це порушення. Прокуратура вважає, що слід з ГО брати більшу плату, а саме – якщо площа оренди більша 70 м – брати 6% з усієї площі", – пояснює Інна Свистун.

Нагадаємо, суд призначив Інні Свистун заставу у 42 000 грн та відсторонив від роботи на час проведення слідства. Депутатку Львівської облради та очільницю управління міськради підозрюють у службовій недбалості, через що бюджет Львова недоотримав майже 1,2 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.