Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

travelmenu.ru

Четвер, 6 грудня 2012, 12:41

Сех не хоче, аби «Шеврон» зробив з України Еквадор

Новообраний народний депутат України, екс-голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради Ірина Сех запитала представників компанії «Шеврон», чи не повториться в Україні ситуація в Еквадорі, який має суд з «Шевроном» на 18 мільярдів доларів за шкоду екології.

Про це йшлося вчора, 5 грудня, на зустрічі «Шеврон» із представниками Львівської ОДА, облради, голів райрад та РДА Львівщини, інформує кореспондент Варіантів

«В інтернеті є інформація, що «Шеврон» повинен виплатити Еквадору 18 мільярдів доларів за шкоду екології, чи не будуть такі проблеми і в Україні?», – запитала Сех регіонального представника «Шеврону» Пітера Кларка.

Той підтвердив, що дійсно, судова справа Еквадору проти Шеврону зараз триває.

Однак, за його словами, нафту із сланцю в цій країні видобувала фірма «Тексіко», яка пізніше злилася з «Шевроном».

Остання після злиття перебрала на себе всі активи і судові справи «Тексіко».

«Компанія «Тексіко» найняла місцеві компанії для видобування нафти у джунглях. Відходи після результатів буріння просто складались у ями біля цих свердловин. ПІсля закінчення періоду уряд Еквадору попросив компанію Тексіко почистити ями з цими відходами, компанія це зробила і уряд Еквадору підписав усі необхідні документи», – розповів Кларк.

Утім, додав він, представники місцевих громад, де видобувалася нафта, подали в суд на компанію «Шеврон»,наголошуючи, що довкіллю була завдана непоправна шкода. Вони зробили це, розуміючи, що від місцевих компаній вони не зможуть отримати відшкодування

«Ви повинні зрозуміти і позицію компанії Шеврон – ми не можемо брати на себе відповідальність іншої компанії. І суд повинен захищати права та інтереси компанії Шеврон», – резюмував Кларк.

Нагадаємо, у травні цього року компанія Шеврон виграла конкурс на право розробки Олеського родовища сланцевого газу на Львівщині. Львівська облрада вважає, що такі розробки завдадуть шкоди екології області. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.