Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

аеропорт "Львів"

Понеділок, 25 травня 2020, 10:55

Арену Львів та аеропорт Львова досі повністю не ввели в експлуацію

аеропорт "Львів"

Для того, щоб повністю добудувати аеропорт "Львів", стадіон "Арена Львів" і інші об'єкти Львівщини, зведені до Євро-2012, необхідно більше 500 млн грн.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Кабінет міністрів провів нараду щодо проблемних питань, які виникли після проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році в Україні – Євро-2012 та встановив, що уся заборгованість держави по зведених під Євро-2012 об’єктах становить 972,51 млн грн.

З них 2,88 млн грн – борги із будівництва стадіону у Славському, 114,08 млн грн – борги стадіону "Арена Львів", 418,33 млн грн – борги аеропорту Львова та 148,48 млн грн – дороги на території Львівської області.

"Наразі буде проведено детальний аналіз стану інфраструктурних проектів, скорегована потреба у коштах та розроблена дорожня карта по кожному об'єкту, котрі будуть презентовано на черговому засіданні Кабінету міністрів України. Це – перший реальний крок до вирішення проблеми, що тягнулась з 2012 року. Наразі ми говоримо про національно важливі об'єкти для нашої країни: найбільші спортивні арени та повітряні ворота. Завершення будівництва та повне введення в експлуатацію цих проектів дозволить країні отримати не лише додатковий прибуток, а й реалізувати нові спортивні та культурні проекти всесвітнього рівня" – написав Олег Немчінов.

Нагадаємо, наразі львівський аеропорт користується недобудованими злітно-посадковою смугою та пасажирським терміналом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.