Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська область

Понеділок, 25 травня 2020, 12:02

Статистику смертей на Львівщині не опрацьовували через заборону на паперові документи під час карантину

Львівська область

Управління статистики Львівщини не мало доступу до інформації про причини смертей у області через заборону передавати паперові документи під час карантину.

Про це йдеться у відповіді Міністерства юстиції України на запит Варіантів.

Як наголосили у Мін'юсті, через введення карантину була відсутня можливість передати відділами державної реєстрації актів цивільного стану паперових документів до Державної служби статистики для опрацювання інформації про кількість померлих за причинами смерті у Львівській області, починаючи з січня цього року.

"Після закінчення звітного місяця відділи державної реєстрації актів цивільного стану складають у трьох примірниках звіт за формою № 97 щодо державної реєстрації народжень, смертей, шлюбів, розірвань шлюбів. Після проведення відповідної перевірки другі примірники звітів за формою № 97, а також другі примірники актових записів цивільного стану, включених до звіту, разом з лікарськими свідоцтвами про перинатальну смерть та копіями рішень суду про встановлення факту смерті надсилаються до головних управлінь статистики. У зв’язку з введенням карантину, яким встановлено певні обмеження, наразі відсутня можливість передавання відділами державної реєстрації актів цивільного стану паперових носіїв вищенаведених звітів до відповідних управлінь статистики" – йдеться у відповіді Мін'юсту.

Натомість Держслужба статистики запропонувала подавати такі звіти в електронному форматі, Міністерство юстиції підтримало цю пропозицію й доручило відділами державної реєстрації актів цивільного стану надсилати всю інформацію в електронному форматі.

 

Зазначимо, раніше в управлінні статистики Львівщини повідомили, що уряд та Мін'юст заборонили органам державної статистики отримати доступ до документів, на підставі яких вони й створюють статистичні підбірки, на час дії карантину.

Через це Варіанти надіслали запити в Кабмін та Міністерство юстиції з проханням надати тексти документів на підставі яких до кінця карантину не публікується статистика щодо причин смертей в Україні.

Натомість, як повідомили Варіантам у Секретаріаті Кабінету міністрів України, ця установа не є розпорядником інформації за запитами щодо інформації, яка може бути отримана шляхом узагальнення, аналітичної обробки даних або яка потребує створення у інший спосіб.

Додамо, хвороби системи кровообігу були причиною смертей у понад 60% випадків у січні на Львівщині. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.