Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Самчук

city-adm.lviv.ua

Четвер, 28 травня 2020, 13:30

Трансплантація у лікарні під час коронавірусу – фейк – головний лікар ЛШМД

Олег Самчук

Олег Самчук пояснив, що перед епідемією коронавірусу у лікарні здійснили дві трансплантації нирок, а зараз ніяких трансплантацій не проводять.

Про це сьогодні, 28 травня, на сесії Львівської міської ради повідомив головний лікар Лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук, відповідаючи на запитання депутатки Уляни Пак.

За словами Уляни Пак, зараз у місті поширюється інформація про те, що у Лікарні швидкої медичної допомоги, незважаючи на заборону, проводять трансплантації і через це лікарню відмовляється фінансувати польський інвестор. 

"Кажуть, що ви робите трансплантацію, ті що вже робили, у червоній зоні приймального відділення, і у вас є польські партнери, які фактично хочуть вам допомагати, хочуть залучити фінансування Польщі для того, щоб домагати лікарні і їх це обурило, і вони можуть відмовити в фінансуванні" – розповіла Уляна Пак.

Натомість Олег Самчук назвав цю інформацію фейком і наголосив, що наразі ніяких операцій у лікарні не проводять.

"Це повний фейк. До епідемії коронавірусу було зроблено дві трансплантації нирок, а під час коронавірусу трансплантація відмінена у всьому світі. На рахунок польських інвесторів, то немає в нас ніяких польських інвесторів з трансплантацією. Є в нас польський інвестор по програмі україно-польської співпраці, ми виграли грант на 1 млн злотих, щоб в червону і жовту зони лікарні завезли обладнення. Воно одне із другим не зв'язується... Ці дві операції були зроблені до епідемії в червоній зоні лікарні, тому що у закладі немає витяжної вентиляції. Зараз там не проводяться" – наголосив Олег Самчук.

За його словами, наразі лікарня оголосила тендер, вартістю 10 млн грн, на ремонт операційних блоків і заміну вікон.

Зазначимо, Олег Самчук очолив Лікарню швидкої медичної допомоги Львова у лютому цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.