Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Мирослав Скорик

Юрій Тоцький (Music-Review Ukraine)

Понеділок, 1 червня 2020, 20:15

Помер композитор Мирослав Скорик

Мирослав Скорик

Помер український композитор, народний артист України, Герой України, голова правління Львівської організації НСКУ Мирослав Скорик. 

На 82 році життя помер український композитор, народний артист України, Герой України, голова правління Львівської організації НСКУ Мирослав Скорик. 

Про це повідомив оперний співак, головний режисер Національної опери України ім. Т.Г. Шевченка Анатолій Солов'яненко.

"Відійшов у Вічність видатний діяч мистецтва і щирий, надійний друг – Мирослав Михайлович Скорик", – повідомив він. 

13 липня Мирославу Михайловичу виповнилося б 82 роки.

Мирослав Скорик є автором музики до фільмів Тіні забутих предків, Гуси-лебеді летять, Високий перевал тощо. У 1963 році організував ВІА Веселі скрипки, які особливо знають за його хітом "Не топчіть конвалій".

Має звання Героя України за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку національного музичного мистецтва, багаторічну плідну композиторську, педагогічну і громадську діяльність.

Також є власником ордена "За заслуги" I ступеня за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю, ордена "За заслуги" II ступеня - за вагомий особистий внесок в увічнення пам'яті Івана Франка, ордена "За заслуги" III ступеня – за значний особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, багаторічну творчу і педагогічну діяльність.

Крім цього, Скорик має відзнаку Президента України – ювілейну медаль "20 років незалежності України" за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю.

Найвідомішими творами Мирослава Скорика є опера "Мойсей", балет "Повернення Батерфляй", поема "Сильніше смерті" і концерт для оркестру "Карпатський".

Інтерв'ю Варіантів з Мирославом Скориком у 2013 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.