Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

райони Львівщини

Неділя, 7 червня 2020, 13:58

Уряд пропонує сформувати на Львівщині 7 нових районів замість 20 утворених

райони Львівщини

Мінрегіон оприлюднив проекти майбутніх районів в Україні. 

Згідно з проєктом, на Львівщині пропонується створити 7 районів: 

1. Золочівський район (163 тисячі мешканців)

2. Дрогобицький (239 тис.)

3. Самбірський (228 тис.)

4. Стрийський (328 тис.)

5. Червоноградський (233 тис.)

6. Яворівський (207 тис.)

7. Львівський район, до якого увійдуть теперішні райцентри Пустомити, Перемишляни, Городок, Жовква, Кам'янка-Бузька.

Найближче до Львова – на північному-заході – проляжуть межі Яворівського району. А на південному-сході Львівський район межуватиме з Івано-Франківською областю.  

Мінрегіон направив на погодження до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій.

Карти майбутніх районів підготовлені на основі пропозицій обласних державних адміністрацій та тривалих консультацій з асоціаціями і експертним середовищем та наголосили, що це є в своїй сукупності лише першим проектним документом, який ще зазнає змін в ході погоджень та попередніх обговорень на рівні Уряду, перед його схваленням.

Нагадаємо, всього в Україні 490 районів. У Мінрегіоні звертають увагу на те, що райони є штучними утвореннями для організації на їх території, в першу чергу, державної виконавчої влади, і ключовим тут є максимальна ефективність з мінімальними затратами на її утримання. Послуги, які раніше громадяни отримували в райцентрах, надаватимуться на найближчому до людей рівні – рівні громад, як це сьогодні вже відбувається в об'єднаних громадах, у Центрах надання адміністративних послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.