Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Личаківська 105

google.maps

П'ятниця, 12 червня 2020, 13:45

У Львові оголосили всеукраїнський конкурс на будівництво сучасної музичної школи

вул. Личаківська 105

Міськрада оголосила конкурс на проект музичної школи з концертним залом на вул. Личаківській, 105.

Сьогодні, 12 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про погодження програми та умов Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію музичної школи з концертним залом на вул. Личаківській, 105 у Львові та концепції будівлі музичної школи з концертним залом.

Згідно із документом, конкурс проходитися у один етап й 21 вересня завершується останній термін подачі конкурсних пропозицій.

Ділянка, площею 1,0755 га, на якій мають звести школу і концертний зал, знаходиться навпроти церкви Петра і Павла й розташована в історичному
ареалі Львова, межує з пам’ятками архітектури місцевого значення.

Раніше ця земельна ділянка належала Міністерству оборони України (комплекс військового містечка № 85), а тепер перебуває у комунальній власності міста. У часи президентства Віктора Януковича землю передали Винниківській міській раді з тим, щоб тут збудували храм УПЦ (МП).

Відтак, основними завданнями конкурсу є:

- розробити проектну пропозицію для будівлі школи мистецтв з концертним залом, що передбачає розміщення будівлі школи мистецтв, відкритої громадської площі та учнівського простору, забезпечивши ефективне використання території;

- врахувати існуючий архітектурний ансамбль кварталу, а також пам’яток архітектури місцевого значення, які межують з ділянкою проектування;

- врахувати нормативні обмеження та вимоги, які стосуються території та об’єкта проектування, а також світові тенденції створення подібних об’єктів.

Призовий фонд конкурсу складає 180 000 грн. Премії за перші 3 призові місця становитимуть:

- перше місце – 90 000 грн;

- друге місце – 60 000 грн;

- третє місце – 30 000 грн.

Усі проекти, подані на конкурс, оцінюватимуть за такими критеріями: відповідність завданням і вимогам конкурсу; унікальність та новизна рішень та ідей; оптимальність та ергономічність планувальних рішень; містобудівна, функціональна і художньо-образна зрозумілість; бюджет будівництва відповідний сучасним економічним реаліям.

Нагадаємо, ще у червні 2019 року виконком вирішив провести Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію цієї музичної школи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.