Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

Понеділок, 22 червня 2020, 17:12

На Львівщині у травні найбільше подорожчали фрукти та карпопля

продукти харчування

У травні, порівняно з квітнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області зросли на 0,7% (в Україні – на 0,3%), а з початку року зросли на 1,7%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 2%.

Найбільше подорожчали фрукти – на 26,5%. Ціни на яйця підвищилися на 12,3%. На 3,9-2,7% зросли ціни на субпродукти яловичі та курячі, рибу живу, охолоджену, олію оливкову, крупи гречані, чай; на 2-1% – на сосиски, сардельки, субпродукти свинячі, яловичину, маргарин, макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, оселедці.

Овочі подорожчали у середньому на 0,9%, зокрема картопля – на 12,1%, морква – на 11%, капуста білокачанна – на 8,7%.

Водночас на 16,9% подешевшали помідори, на 11,2% – огірки, на 9,2% – перець солодкий, на 6,9% – буряк. Ціни на м’ясо птиці знизилися на 5,2%. На 2,6-1,1% подешевшили пшоно, масло вершкове, ковбаси варено-копчені, кондитерські вироби з цукру.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1%. Тютюнові вироби подорожчали на 1,7%, алкогольні напої – на 0,3%.

Нагадаємо, у квітні, порівняно з березнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,3%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.