Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Сліпак

glavcom.uа

Середа, 17 червня 2020, 13:59

У Львові відкриють мурал Василю Сліпаку

Василь Сліпак

На фасаді будинку на вул. Дорошенка відкриють мурал Василю Сліпаку.

Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит Варіантів.

Цьогоріч міськрада вирішила розмістити шість творів мистецтва на фасадах будівель для популяризації відомих постатей культури та мистецтва Львова й покращення візуального сприйняття житлових будівель і новобудов.

Відтак, мурал Герою України, оперному співаку, волонтеру, учаснику Революції Гідності та війни на Донбасі Василю Сліпакові планують відкрити на фасаді будинку на сул. П. Дорошенка, 9.

Також у планах мерії – мурал "Подяка лікарям" на фасаді КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова" на вул. І. Миколайчука, 9.

Створення цих муралів фінансуватимуть з бюджету Львова, однак вартість проектів наразі невідома – у Львівській міській раді ще не склали кошториси цих робіт.

Зазначимо, у середині травня у Львові відкрили перший мурал із зображенням директора Львівської галереї мистецтв Бориса Возницького. Його вартість складає 238 169,47 грн. Усі кошти виділили з міського бюджету.

Нагадаємо, Василь Сліпак загинув у зоні АТО наприкінці червня 2016 року. Він воював у складі 7-го окремого батальйону "ДУК". Сліпак був вихованцем Львівської хорової капели "Дударик", закінчив Львівську консерваторію. Працював у Паризькій опері, однак покинув роботу заради участі у АТО.

У квітні 2019 року у Львові сквер на вул. Дорошенка назвали на честь Василя Сліпака.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.