Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Адамик

Середа, 17 червня 2020, 17:21

Адамик заявив про провокації Садового зі зарплатами працівників ЖКГ

Петро Адамик

Петро Адамик запевнив, що відсутність коштів на виплати заробітніх плат працівникам житлово-комунальних господарств міста є фейком Андрія Садового.

Про це сьогодні під час пресконференції повідомив депутат Львівської міської ради від фракції Європейська солідарність Петро Адамик.

За словами депутата, у резервах міста досить коштів, щоб виплатити заробітну платню всім працівникам житлово-комунальних підприємств Львова. Він вважає, що ці кошти штучно притримує міський голова Львова Андрій Садовий, щоб спровокувати напередодні виборів конфлікт між депутатами та працівниками ЖКГ. 

"Ми тут для того, щоб розвінчати фейк, що місто не має коштів, щоб виплатити зарплатню працівникам львівських комунальних підприємств та заявити, що Андрій Іванович Садовий розпочав виборчу кампанію. А оскільки запропонувати йому виборцям немає чого, то він створює конфлікти між депутатським корпусом та львів'янами. Ми  консолідуємось, щоб вийти з тої ситуації, в яку ми зайшли. Ми, депутати, бачимо, що Андрій Іванович перетворює Львів на "Великі Галицькі Інвестиції". Ефективний менеджмент Садового лазить у кишенях львів'ян, але ми цього не дозволимо" – заявив Петро Адамик.

Крім цього, депутат заявив про неефективне управління міською господаркою, адже заборгованість заробітних плат – це кримінальна відповідальність.

"Тарифи – це також політична вартість. Депутатською функцією є контроль, але відповідальність на менеджерах комунальних підприємств"– пояснив Петро Адамик.

Наявність коштів у бюжеті на виплату заробітніх плат комунальникам підтвердив також член постійної комісії із питань фінансів та планування бюджету міськради, голова фракції "Громадський рух "Народний контроль" Валерій Веремчук.

"Зарплата буде, ми не дозволимо Садовому не виплатити зарплати, проте ми не маємо конкретних цифр щодо того, скільки саме бракує коштів для виплати. Якщо намалюється цифра у розмірі 100-200 мільйонів, то у нас з’являться запитання, чому такі суми з'явились та у чиїх кишенях кошти від роботи підприємств" – додав Веремчук.

Також депутат Львівської міської ради, член фракції ВО "Свобода" Андрій Рікота запевнив, що депутатський корпус не дасть чиновникам Садового маніпулювати працівниками комунальних підприємств.

Зазначимо, за словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, комунальні підприємства Львова недофінансовані на 472 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.