Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

Четвер, 18 червня 2020, 12:44

Дубневич не відпустив Вакарчука з ВРУ

Святослав Вакарчук

Верховна Рада відмовилася припинити повноваження нардепа Святослава Вакарчука.

Сьогодні, 18 червня, Верховна Рада відмовилася припинити повноваження народного депутата від фракції Голос Святослава Вакарчука. "За" проголосували лише 175 народних депутаів, що є недостатнім для прийняття рішення.

Це рішення голова Верховної Ради Дмитро Разумков поставив на голосування за заявою Вакарчука, однак без надання йому виступу.

З львівських нардепів постанову про складання мандата Вакарчуком підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Остап Шипайло (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Святослав Вакарчук (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Утрималися: Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра).

Проголосували проти: Юрій Камельчук (Слуга народу), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Зазначимо, 11 червня Святослав Вакарчук заявив про складання мандату нардепа. За його словами, він частково виконав свою місію – привів фракцію Гоолс у парламент, а в його подальших планах – освітній проект.

Нагадаємо, соліст гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук пройшов у парламент на виборах у 2019 році у складі партії Голос як її лідер. Він заявив про створення "Голосу" у травні 2019 року.

У березні цього року з'їзд партії обрав нового керівника – Кіру Рудик.

Додамо, на позачергових парламентських виборах 2007 року Святослав Вакарчук був обраний до Верховної Ради за списками блоку Наша Україна – Народна самооборона, однак у вересні 2008 року він подав заяву про складання депутатських повноважень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.