Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Степанов

Понеділок, 22 червня 2020, 21:49

Степанов перевірив Львів на коронавірус

Максим Степанов

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов завітав до Львова задля врегулювання ситуації з коронавірусом.

Про це передає кореспондент Варіантів.

Рішення відвідати Львів очільник МОЗ прийняв через спалах коронавірусу у Львові та області. Під час візиту Степанов відвідав три лікарні, які борються з Covid-19: Центр легеневого здоров'я, Львівську обласну інфекційну лікарню та 8-му лікарню Львова. Степанов вважає, що причинами спалаху Covid-19 є близькість до кордону та порушення карантинних заходів, проте, альтернатив боротьби та профілактики з коронавірусом Степанов львів'янам не надав, лише нагадав протиепідеміологічні заходи безпеки.

"В Україні є три області, де ситуації з коронавірусом потребує особливої уваги, Львівська, Закарпатська та Рівненська область. По-перше, важливий жорсткий контроль за дотриманням карантинних заходів. Зокрема, я сам є свідком того, як у Львові з 15 пасажирів автобусу троє були без масок – це питання особистої безпеки та здоров'я близьких. Я неодноразово звертався до українців: носіть маски, користуйтесь антисептиками, не гуляйте без особливої потреби" – зазначив очільник МОЗ.

Візит міністра до Львова призведе до кадрових перестановок серед медичних керівників області, зокрема, через чергу на проведення тестування зміниться керівник Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України ,який наразі очолює Роман Павлів.

"Я прийняв рішення щодо обов'язкового підсилення керівництва лабораторного центру, тому що та черга, яку тут створили, і яку ми потім розвантажили за рахунок лабораторних центрів, що знаходяться в інших місцях, це все недопустимі речі", – підкреслив міністр.

Також Максим Степанов згадав про недоліки роботи керівництва департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації щодо інфекційного контролю безпосередньо в лікарнях.

"Я дав доручення у лікарнях забезпечити інфекційний контроль у лікарнях, аби зменшити кількість хворих медпрацівників. Також слід взяти до уваги забезпечення усіх лікарень засобами протиепідеміологічного захисту, які входять до Національного протоколу лікування. Якщо всі заходи будуть проведені дієво, все буде гаразд", – повідомив очільник МОЗ.

Нагадаємо, що станом на 08:00 год у Львові та Львівщині підтвердили 3980 випадків інфікування коронавірусом, з них 114 випадків смертельні, а 674 пацієнти одужали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.