Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

негода на Львівщині

Середа, 24 червня 2020, 11:16

Негода підтопила будинки і дороги у трьох районах Львівщини

негода на Львівщині

Внаслідок сильних дощів на території Стрийського, Жидачівського, Старосамбірського районів було підтоплено 110 житлових будинків.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Вчора, 23 червня, внаслідок сильних дощів на території Стрийського, Жидачівського, Старосамбірського районів було підтоплено 110 житлових будинків, 110 підвалів житлових будинків, 168 присадибних ділянок, 2 продуктові магазини, 1 недіючу школу, 1 ветеринарний пункт, 1 клуб-бібліотека, 111 господарських споруд.

Також через негоду підтопило 4 ділянки доріг та пошкодило 1 ділянку дороги, 114 га сільськогосподарських угідь та 150 криниць.

Зокрема, в Стрийському районі внаслідок розливу річки Турянка в с. Зарічне підтопило 100 житлових будинків, підвалів, присадибних ділянок, 105 господарських будівель, недіючу школу, ветеринарний пункт, 2 продуктові магазини, клуб-бібліотеку й 114 га сільськогосподарських угідь.

На в’їзді в с. Зарічне стався перелив річки Свіча через дорогу протяжністю орієнтовно 600 м, між селами Малі Дідушичі – Подорожне річка Сукіль вийшла з берегів і підтопила 100 м дороги.

У Жидачівському районі внаслідок розливу річки Свіча підтоплено в с. Демівка 3 житлових будинки та 12 присадибних ділянок. В с. Мельнич підтоплено 12 присадибних ділянок. Підтоплено дорогу Жидачів-Калуш довжиною 600 м, дорогу Мельнич-Заріччя довжиною 1000 м.

В с. Володимирівці підтоплено 10 присадибних ділянок, а в с. Подорожне –житловий будинок, господарську будівлю, 8 присадибних ділянок, 8 криниць.
В с. Лютинка підтопило 8 присадибних ділянок.

В Старосамбірському районі в с. Старява підтоплено 2 житлових будинки, 10 підвалів житлових будинків, 5 господарських будівель та 18 присадибних ділянок. В с. Княжпіль підтоплено 4 житлових будинки.

Наразі рятувальники ліквідовують наслідки негоди.

Нагадаємо, 22 червня внаслідок сильних дощів в селі Верхнє Синьовидне Сколівського району відбулось підтоплення 3 господарських будівель, 12 підвалів житлових будинків та 8 присадибних ділянок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.