Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ростислав Тістик

Понеділок, 6 липня 2020, 11:45

Тістик ініціював створення об’єднання "Випускники Франка" в парламенті

Ростислав Тістик

За ініціативи нардепа Ростислава Тістика у Верховній раді створили міжфракційне об’єднання випускників університету ім. Івана Франка.

Про це повідомила пресслужба народного депутата від партії "Слуга народу" Ростислава Тістика.

У Верховній Раді створили міжфракційне депутатське об’єднання "Випускники Франка".

Про це 3 липня під час пленарного засідання оголосив перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

"Повідомляємо про створення у Верховній раді дев’ятого скликання міжфракційного депутатського об’єднання "Випускники Франка". Керівником цього об’єднання обрано народного депутата України Тістика Ростислава", - повідомив Стефанчук.

У складі об'єднання 26 депутатів, що здобули вищу освіту в Франковому виші.

"Національний Університет ім. Івана Франка - один із найстаріших університетів України та Східної Європи, що веде свою історію з 1608 року. Також це мій рідний навчальний заклад, в якому я здобув дві вищі освіти. Саме тому ініціював створення міжфракційного депутатського об’єднання "Випускники Франка" щоби згуртувати народних депутатів - випускників університету заради відстоювання інтересів нашого рідного виші", – пояснив Ростислав Тістик.

Нардеп зазначив, що основне завдання об'єднання полягає у підвищенні іміджу Львівського національного університету ім. Івана Франка в Україні та за кордоном, допомога у реалізації ініціатив та розв'язанні поточних проблем університету.

"Університет Франка має багато представників у Верховній Раді, тому ми можемо використовувати можливості на державному рівні: сприяти підвищенню якості освіти, яку отримують студенти в цьому виші, брати активну участь в ініціативах університетського студентського самоврядування. Плануємо також організовувати зустрічі студентства з впливовими національними та іноземними діячами. Зрештою, гідно представляти нашу AlmaMater", – наголосив Тістик.

Попередньо представник з Львівщини, член бюджетного комітету Ростислав Тістик підтримав та наполягав на виділенні 46,6 млн грн на реконструкцію головного корпусу Франкового університету під час засідання Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проєктів. Остаточне рішення планують винести на розгляд комісії наступного тижня.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.