Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Матвіїв

Понеділок, 13 липня 2020, 13:51

Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому Тарасу Матвіїву

Тарас Матвіїв

Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву, який загинув в зоні Операції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє пресслужба офісу Президента України.

Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву, який загинув на Донбасі, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Відповідний указ Глава держави підписав 13 липня.

Звання Героя України присвоєно за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

"Тарас Матвіїв на фронті з початку війни. Був волонтером і добровольцем, а у 2019 році почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу 31-річний Тарас врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце. На жаль, сам загинув від ворожої міни. Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це – приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам’ять Герою", – сказав Глава держави. 

Нагадаємо, Тарас Матвіїв загинув 10 липня під Троїцьким, що на Луганщині.

Тарас Матвіїв був депутатом Жидачівської міської ради до січня 2019 року, активістом руху "Стоп, лісоцид!". Під час Революції Гідності Тарас Матвіїв був учасником 3-ї сотні Самооборони Майдану.

Прощання з Тарасом Матвіївим відбудеться у гарнізонному храмі святих Петра і Павла, завтра, 14 липня, після прощання у Львові тіло повезуть до Жидачева, де у середу відбудеться похорон.

Нагадаємо, Варіанти розповідали, як жидачівські активісти разом з Тарасом Матвіївим намагаються протистояти варварським вирубкам і вивезенню лісу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.