Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія обласної ради

Вівторок, 14 липня 2020, 14:46

Львівська облрада проведе позачергову сесію під стінами Верховної Ради

сесія обласної ради

Львівська обласна рада проведе позачергову виїзну сесію біля парламенту у Києві через мовний законопроєкт нардепа Бужанського.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

У п’ятницю, 17 липня, відбудеться позачергова сесія Львівської обласної ради під стінами Верховної Ради України у Києві. Депутати Львівської обласної ради зберуться біля парламенту на захист української  мови.

Саме в п'ятницю у Верховній Раді розглядатиметься законопроєкт авторства нардепа від "Слуги народу" Максима Бужанського, який скасовує обов'язкове вивчення 80% предметів у школах українською мовою.

"Чому ми в цей день маємо бути Верховною Радою України? Бо саме на цей день, на вимогу партії "Слуг народу" у парламенті розглядатиметься антиукраїнський законопроєкт № 2362 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти".
Цей законопроєкт має на меті скасувати обов'язкове вивчення 80 відсотків предметів у школах українською мовою, що обернеться тотальною русифікація української освіти. 
Мова має значення! Закликаю колег з місцевих рад Львівщини ініціювати проведення своїх позачергових сесій щодо висловлення позиції з цього питання", – зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. 

Нагадаємо,  сьогодні, 14 липня, під час пленарного засідання Верховна Рада України прийняла законопроєкт "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор", що легалізує гральний бізнес.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.