Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Кирило Шевченко

kirillshevchenko

Четвер, 16 липня 2020, 13:01

Верховна Рада призначила новим головою Нацбанку України Кирила Шевченка

Кирило Шевченко

Верховна Рада призначила на посаду голови Нацбанку голову правління "Укргазбанку" Кирила Шевченка.

Сьогодні, 16 червня, Верховна Рада України призначила на посаду голови Нацбанку голову правління "Укргазбанку" Кирила Шевченка.

"За" проголосували 332 нардепи.

При обговоренні у сесійній залі представник фракції "Голос" Ярослав Железняк розкритикував процедуру внесення кандидатури голови НБУ: ввечері подання внесли, вранці наступного дня – голосування. Нардепи не мали змоги вислухати Шевченка та зрозуміти його план дій.

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко своєю чергою повідомила, що її політсилі вдалося поспілкуватись із кандидатом і закликала голосувати "за".

Варто зазначити, що в 2009 році Шевченко працював штатним радником Юлії Тимошенко, яка на той час обіймала посаду прем’єр-міністра.

З львівських нардепів законопроєкт підтримали:Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Батенко (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Павло Бакунець (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна).

Були присутні у залі, але не голосували:  Софія Федина (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність).

Утримались: Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Роман Лозинський (Голос)

Проголосували проти: Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос),

Відсутній: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя).

Нагадаємо, попереднім очільником Нацбанку був Яків Смолій, 3 липня, Верховна Рада проголосувала за його відставку. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.