Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 28 липня 2020, 10:10

Керівника однієї із філій Львівського облавтодору спіймали на хабарі у 17 000 гривень

хабар

Посадовець вимагав гроші у підприємця як плату за використання транспорту комунального підприємства.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Вчора, 27 липня, неподалік одного із кафе у Львові правоохоронці затримали керівника філії "Львівського облавтодору" на отриманні 17 тис грн хабара.

За версією слідства, посадовець вимагав у місцевого підприємця гроші у якості "додаткової" до офіційної плати за використання транспорту філії (вантажних автомобілів та екскаватора) для перевезення піщано-глиняної суміші на земельну ділянку, яку орендує підприємець.

Як додали у прес-службі Головного управління Національної поліції у Львівській області, підприємець був іноземцем.

Наразі дії посадовця кваліфіковано за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Прокурори готують підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

За вчинене йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.