Зміст статті

30 липня 2020Микола Савельєв

Ліквідація Бульби

Підірвали бізнесмена Тараса Іваничка.

В кримінальному світі Львова його ще називали на прізвисько "Бульба".

Вранці 28 липня у селі Княжий Міст Мостиського району підірвали автомобіль Mitsubishi Pajero Sport (д. н. ВС 2777 СІ). Це сталося близько 6-ї години. Внаслідок вибуху на місці загинув 41-річний підприємець Тарас Ярославович Іваничко зі Львова, який якраз сідав за кермо.

Авто постійно перебувало під трьома лініями охорони, але цього вечора водій чомусь в останню браму не заїхав. Як поінформували "Ратушу" інсайдерські джерела, підривник приладнав толову шашку до дна автівки, намотавши напівпрозорий тросик до кардана. Коли зранку Іваничко дав задній хід, то тросик намотався на кардан і запустив вибуховий пристрій. Жертві скалічило ноги, і він помер на місці від больового шоку та крововтрати. Автомобіль загорівся, але його відразу ж загасили.

Експерти підкреслюють, що мінер дуже ризикував, оскільки працював вночі та навпомацки. Тим паче, він не мав стовідсоткової гарантії хто саме сяде за кермо, адже цією автівкою часто користувалась і дружина жертви. А якщо до цього додати ще й те, що подвір'я постійно охороняло кількох вівчарок, то можна зрозуміти, як ризикував підривник і яким він був професіоналом. Цієї ночі, щоправда, на подвір'я випустили тільки одного пса, який, на жаль, життя господаря не встеріг.

Сам вибух відбувся на приватній території, яка належала Іваничкові, біля однієї з баз відпочинку в Мостиському районі. На місці події працювали експерти-вибухотехніки, кінологи, а також співробітники інших служб та підрозділів поліції Львівщини. Підрив стався саме на цій обгородженій території в лісовому масиві, де підприємець на момент карантину мешкав разом з сім'єю. У загиблого Іваничка залишилось троє маленьких дітей. Поліція відкрила справу за п. 5 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Тарас Іваничко був добре знаний у Мостиському та Городоцькому районах. Cпостерігачі відзначають його нестримну енергію, оптимізм та веселий підхід до будь-яких справ. Бізнесмен розводив корів, кіз, свиней, рибу тощо. Як і чимало місцевих бізнесменів свого часу трохи займався контрабасом. Мав на Сихові більярдну. За попередньою інформацією, Іваничко також здавав в оренду приміщення під гральний бізнес. Оперативна інформація стверджує, що він мав у двох районах майже 70 ігрових автоматів. Сьогодні поліція аналізує всі конфлікти, які останнім часом відбувались у цій царині, і чи був причетний до них убитий бізнесмен.

Іваничко засновник таких компаній, як ТзОВ "Верес ЛТД", ПП транспортних перевезень "Атланта-АТ", будівельне ТзОВ "СВАТ ПЛЮС", ПП роздрібної торгівлі "ЧАС". Багато хто у Львові переконаний, що основні свої гроші бізнесмен підняв завдяки дотичності до так званої "загальноукраїнської лотереї". В судах Іваничко фігурує лише у не надто великих будівельних та земельних справах. Серед районного криміналітету його звали просто за іменем – "Тарас", а от львівський кримінальний світ часто називав Тараса Іваничка на прізвисько "Бульба" (дехто називав бізнесмена "Америка"). Тарас Іваничко був особливо близький з кримінальним авторитетом "Мутею", який помер два роки тому.

Спостерігачі звертають увагу на те, що це вже другий автомобіль та другий бізнесмен, якого намагались підірвати міною в липні. Так, 1 липня цього року в селі Бартатів Городоцького району, невідомий підривник з допомогою дистанційного радіокерованого підриву двох бойових мін МОН-50 пошкодив автівку Рендж Ровер місцевого 46-річного бізнесмена. Власник автівки – Роман Олексійович Димян (хоча за кермом у момент вибуху був не він). Тоді автомобіль дуже посікло осколками, але, на щастя, люди не постраждали. А от біля Княжого Мосту мінери досягли бажаного.

Через неординарність події до Львова приїхав начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України полковник Вадим Дзюбинський.


фото: Фб Поліції Львівської області

Автор: Микола Савельєв

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.