Зміст статті

12 серпня 2020

Благодійний фонд "Blanco Leschuk"

Фонд "Blanco Leschuk" відкриє дітям-сиротам латиноамериканську культуру по-новому.

У Львові заснували благодійний фонд "Blanco Leschuk".

У Львові заснували благодійний фонд "Blanco Leschuk". Це громадська організація, яка сприяє поширенню латиноамериканської та іспанської культури, їхніх традицій, а також навчанню іспанської мови. Також благодійний фонд "Вlanco Leschuk" надає соціальну та економічну допомогу дітям-сиротам для покращення їхнього соціального середовища, особистого та освітнього добробуту. Одна з найбільш важливих місій – це втілювати у реальність мрії дітей-сиріт.

Засновниками фонду є аргентинський футболіст українського походження Густаво Бланко-Лещук та бізнесмен Габріель Треллес, який також є президентом фонду "Blanco Leschuk".

10 серпня у ресторані Park Art Of Rest відбулась презентація фонду. Окрім засновників також був присутній Северин Паленичка, бізнес-директор ТзОВ "Leopolitan Solutions" від "Trelles Group".

"Для мене є честю бути частиною такого зворушливого проєкту, який сприяє розвитку майбутнього нашої держави", – сказав Северин.

Ідея фонду виникла у 2016 році, коли під час спілкування Густаво та Габріель згадували про своє дитинство та юні амбіції, коли кожен з них самостійно прагнув допомагати потребуючим. Тому прийшовши до цієї ідеї поокремо, вони вирішили втілювати її разом.

"Для мене важливо допомагати Львову, оскільки це місто, де я почуваюсь, наче вдома. Саме Львів подарував мені багато друзів, знайомство з якими дало можливість перейди на нову кар'єрну сходинку. Україна для мене особлива держава, адже в мені тече українська кров",  – зазначив Густаво Бланко-Лещук.

Президент фонду Габріель Треллес наголосив, що серце України – Київ, а її душа – Львів.

"Я не є етнічним українцем, однак понад дванадцять років вже мешкаю у Львові, відчуваю себе українцем, і завжди кажу, що я львів'янин латиноамериканського походження. У Києві мене назвали латино-бандерівцем, і мені така ідентифікація імпонує найбільше", – наголосив він.

Фонд наразі обирає сиротинці у які спрямовуватиме свою допомогу.

"Ми відкриті до всіх пропозицій, хочемо максимально бути корисними для тих, кому справді необхідна допомога", – зазначив Габріель Треллес.

Для засновників благодійного фонду важливо допомагати дітям, які росли без батьків та не мають змоги реалізовувати власні мрії, саме таким дітям, на їхню думку, важливо подарувати надію. Серед завдань також є й дофінансування сиротинців, які не отримують повного забезпечення від держави.

"Ми поважаємо всі благодійні фонди, які мають змогу допомагати медикаментами чи фінансово потребуючим, однак усе матеріальне колись закінчується. А є речі вічні. Мій батько якось сказав, що найцінніше, які він може мені залишити – це освіта, тому що набуті речі можуть вкрасти, а знання – ніколи. Такі ж цінності ми пропонуємо для дітей: відкрити новий погляд на світ та латиноамериканську культуру, іспанську мову, якою спілкуються не лише іспанці, але й населення 24 країн світу – 600 мільйонів людей. Іспанська – це важливий інструмент, що відкриє дітям нові можливості" – поділився досвідом Габріель Треллес.

Цінностями фонду "Blanco Leschuk" є дружба та особистісний розвиток.

"Ми хочемо дарувати дітям бажання розвиватись. Розуміння  власної важливості, а також того, що вони потрібні, окреслення масштабів можливостей, а також горизонтів світу – це те, чого бракує дітям-сиротам,  і ми маємо бажання ознайомлювати їх з різноманітними культурами та національностями", – розповів Габріель Треллес.

З дітьми працюватимуть волонтери – носії іспанської мови, студенти іспанської філології львівських  вищих навчальних закладів.

"У Львові мешкає чимало вихідців з латиноамериканських держав, які тут працюють чи здобувають освіту. Саме вони можуть передати культуру під час літературних вечорів або танців, а також під час розповідей власних історій про батьківщину. Спектр можливостей величезний. Ми також залучатимемо українців, які мають намір допомагати сиротам матеріально чи просто хочуть долучатись до організації заходів", – повідомив президент фонду.

Габріель Треллес згадує, що 12 років тому у Львові знали лише одну пісню іспанською, а сьогодні значно частіше лунає іспанська музика, а це є ознакою того, що іспаномовна творчість подобається українцям.

«У нас є підтримка від посольств. У них є доступ до матеріальної спадщини – книги, картини, матеріали для навчання, які стануть корисними для нас та заходів, які ми плануємо проводити", – додав Габріель Треллес.

Фонд "Blanco Leschuk" – це лише перший крок до створення інвестиційних та культурних фондів. Після успішного запуску проєкту у Львові засновники планують поширити його діяльність на дитячі будинки Києва та Одеси.

Одна з компанії-партнерів фонду "INSprogram", яка допомагає жителям Латинської Америки навчатись у Німеччині, Канаді та Україні. У перспективі також можливе використання концепту праці цієї компанії й для українців, які захочуть навчатись у країнах Латинської Америки. Проте, на цьому етапі освітній туризм залишається лише ідеєю.

Фонд "Blanco Leschuk" офіційно презентують 21 серпня під час церемонії-нагородження "Топ-50 успішних жінок Львівщини", а відкриття та початок роботи планують на середину листопада, щоб ближче до Дня святого Миколая мати змогу зробити більше дітей щасливими.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.