Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахта "Червоноградська"

П'ятниця, 21 серпня 2020, 10:21

На шахті Львіввугілля загинув гірник

шахта "Червоноградська"

Вчора у шахті "Червоноградська" помер 35-річний майстер дільниці, якого затягнуло до стрічкового конвеєру.

Про це повідомив голова у Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

"Гірка звістка з шахти 2 "Червоноградська" (ДП "Львіввугілля"). Через несумісні з життям травми загинув гірник Олександр Лукаш 1985 року народження. Трагедія сталася, коли працівник вугледобувного підприємства знаходився на пересипі конвеєрних стрічок. Як повідомляють з місця, врятувати життя члена великої родини Незалежної профспілки гірників України не вдалося" – написав Михайло Волинець.

Як додали у прес-службі прокуратури Львівської області, гірник, майстер дільниці, загинув вчора близько 15:00 год. Він виконував підземні роботи з обслуговування конвеєру і його затягнуло до стрічкового конвеєру.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідуваннь за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини).

Наразі проводяться слідчі дії, а досудове розслідування перебуває на контролі Червоноградської місцевої прокуратури.

Нагадаємо, 29 травня 2019 року на Сокальщині у шахті "Лісова" стався обвал породи, внаслідок якого загинули два гірники – Михайло Турко та Михайло Павлик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.