Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анатолій Романюк

Вівторок, 25 серпня 2020, 14:16

З часу минулих виборів 40% мешканців Львівщини змінили свої електоральні погляди – експерт

Анатолій Романюк

Анатолій Романюк розповів, чого очікувати від місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 25 серпня, на прес-конференції доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології Львівського національного університету ім. І. Франка Анатолій Романюк пояснив, чого чекати від передвиборчих кампаній кандидатів у мери Львова.

"Є 2 підходи до визначення політики. Політика – це боротьба за владу, або політика – це представлення інтересів.

У західному контексті політика – це представлення інтересів. Там партії борються за свою частку виборців. Вони знають, що можуть взяти 5-10%, свою частку виборців, і вони всі свої зусилля спрямовують на те, щоб з'ясувати, що хоче виборець, які в нього інтереси, щоб їх представити. Коли ми маємо таку ситуацію, ми маємо політику компромісу, бо коли моїх виборців цікавить ось це, а твоїх це, але в цілому вони хочуть щось спільне, ми можемо легко домовитися.

У нашому варіанті політика – це влада, і якщо я буду мати владу, я не буду нею ділитися. У нашому варіанті про домовленість складно говорити",  – ділиться Анатолій Романюк.

Як він зазначив, кандидата, котрий повторить успіх Володимира Зеленського на президентських виборах у 2019 році немає, проте, потенційно, може з'явитись кандидат, котрий забере значну частку голосів у опонентів, бо станом на сьогодні, 40% мешканців Львівської області змінили свої електоральні погляди та шукають агента, котрий зможе запропонувати щось нове.

"Кандидатів на посаду мера виборці шукають знайомі обличчя, і хочуть живого спілкування з кандидатом, та все ж як показує практика реклама також дієва, наявність бігбордів може принести кандидатові додаткові відсотки", – зазначив Анатолій Романюк. 

Також Анатолій Романюк, що очікувати підсилення від центральних керівників партій, присутність авторитетних облич, котрі висловлюватимуть свою підтримку місцевим кандидатам можна очікувати на Львівщині вже від початку вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.