Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 25 серпня 2020, 14:32

19 нардепів з Львівщини не підтримали конкурс на створення великого герба України

нардепи з Львівщини

Верховна Рада оголосила конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба України.

Сьогодні, 25 серпня, Верховна Рада проголосувала за оголошення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України. Це рішення підтримали 279 народних депутатів.

Зокрема, ця постанова доручає Кабінету міністрів провести конкурс на кращий ескіз герба та у визначені строки утворити організаційний комітет, розробити та затвердити відповідні положення, а також вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення організації та проведення конкурсу.як йдеться у законопроекті 

У пояснювальній записці наголошується, що досі на законодавчому рівні не визначений ескіз, опис, порядок використання та правовий захист великого Державного Герба України.

Зазначимо, Тризуб є офіційним гербом України й має статус малого герба. Також він має бути є головним елементом великого Державного Герба України. 

З львівських нардепів постанову підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Ярослав Юрчишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Євген Петруняк (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Святослав Вакарчук (позафракційний), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна).

Утрималися: Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.