Зміст статті

28 серпня 2020

Преображення на Пекарській

Юрій Кужелюк про початок ремонтних робіт на вулиці Пекарській.

Депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк (Громадянська позиція) про початок ремонту вулиць Пекарської та Шімзерів. 

Розпочинається ремонт вулиць Пекарської та Шімзерів. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк. Загалом передбачається проведення ремонтних робіт від перехрестя Тершаковців-Чехова до вулиці Мечникова з заміною інженерних мереж. Проект розробив Інститут просторового розвитку. Загальна вартість робіт 110 млн грн. Цю ціну запропонував виконавець робіт в результаті торгів у системі Прозоро, знизивши початкову вартість на 30 млн. грн.

Проєкт передбачає облаштування проїзної частини, тротуарів, велодоріжку, яка повертатиме на вулицю Тершаковців, паркувальні місця між деревами тощо. Ремонт триватиме у цьому та в наступному році. Послідовність ремонтних робіт вибралм саме таку, щоб залишити вулицю проїзною в максимально можливих межах. Тому спочатку планується ремонт частини вулиці Пекарської від початку Шімзерів до Мечникова. Водночас наскрізний рух буде забезпечуватися на вулиці Шімзерів. Після завершення ремонтних робіт на цій частині Пекарської, де проєкт передбачає двосторонній рух, перекриється вулиця Шімзерів, на якій також розпочнуться ремонтні роботи. План робіт можна побачити нижче.

Загальна вартість робіт на цих двох ділянках складатиме приблизно 40 млн. грн. За умови ритмічного фінансування та добрих погодних умовах ці дві ділянки можуть відремонтувати ще цього року. Роботи на основній частині вулиці від Тершаковців до Шімзерів завершаться наступного року.

Таким чином завершиться ремонт вулиці Пекарської, яка вже стала майже непроїзною. А на ній розташовані два ВНЗ, медичні заклади та коледж. Тому й рух тут достатньо інтенсивний. Також не варто забувати  важкі екскурсійні автобуси, які постійно їдуть на Личаківський цвинтар.


Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.