Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Четвер, 3 вересня 2020, 11:35

На погашення заборгованості із зарплати гірникам шахти Надія виділили п'ять мільйонів

Львіввугілля

"Центренерго" перерахувало шахті "Надія" 5 млн грн на виплату боргів із зарплати.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Міністерство енергетики звернулося до ПАТ "Центренерго" з пропозицією надати аванс на 5 млн грн за вугільну продукцію шахти "Надія". Ці кошти направлять на виплату боргів із зарплати шахтарям.

За даними Міненерго, також ще 31 серпня ДП "Калуська ТЕЦ-Нова" перерахувала шахті 3,7 млн грн.

"Міністерство вживає всіх можливих заходів, аби забезпечити виплату заробітної платні гірникам "Надії". Ми аналізуємо варіанти, як далі функціонуватиме підприємство, і найближчим часом представимо наш план дій" – наголосила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.

Зазначимо, фінансовий аудит шахти "Надія", проведений фахівцями Міненерго, виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до значних збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам у понад 50 млн грн. Наразі Міненерго передало матеріали аудиту у Генпрокуратуру і Службу безпеки України.

За словами голови у Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, вже шосту добу у області триває акція протесту, станом на сьогодні 18 гірників шахти "Надія" із 28 залишаються під землею та голодують.

Нагадаємо, акція протесту розпочалася 28 серпня, а вчора гірники шахти "Надія" і їхні родичів друге  перекрили трасу Львів-Жовква з вимогою погасити заборгованість із зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.