Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 3 вересня 2020, 14:45

17 нардепів з Львівщини не підтримали ініціативу з ліквідації податкової міліції

нардепи з Львівщини

Верховна Рада планує ліквідувати податкову міліцію та створити Бюро економічної безпеки.

Сьогодні, 3 вересня, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект № 3087-д, яким ліквідовується податкова міліція та створюється Бюро економічної безпеки, що займатиметься кримінальними порушенням у сфері економіки.

"За" проголосували 245 народних депутатів.

Згідно з документом, в СБУ забираються повноваження щодо розслідування економічної злочинності й передається Бюро економічної безпеки. Директор бюро призначається за підсумками конкурсу та звільняється з посади президентом. 

Проект передбачає загальну чисельність співробітників Бюро до 4 тисяч осіб зі створенням у його складі підрозділів детективів-аналітиків і зовнішнього контролю.

Бюро буде здійснювати заходи із запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття злочинів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Павло Бакунець (Довіра), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Святослав Вакарчук (позафракційний).

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна).

Утримався: Михайло Цимбалюк (Батьківщина).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.