Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кіберспорт

Вівторок, 8 вересня 2020, 13:35

Кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні

кіберспорт

Федерація кіберспорту України домоглася визнання кіберспорту офіційним видом спорту в Україні.

Про це повідомляє Федерація кіберспорту України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 7 вересня, на засіданні комісії з визнання видів спорту більшістю голосів присутніх кіберспорт був офіційно визнаний і внесений до списку видів спорту в Україні.

Це рішення прийняли завдяки "злагодженій спільній роботі Міністерство молоді та спорту України, Федерації кіберспорту України (UESF), колег з IESF – International Esports Federation і наших регіональних представництв.

"Проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати бюджет країни та відкриватиме нові можливості та перспективи" – пояснив заступник міністра з цифрової трансформації Олександр Борняков.

За його словами, провідний ринок кіберспорту – Азія, там у 2015 році заробили 321 млн доларів, у Північній Америці – 224 млн доларів, у Європі – 172 млн доларів. Аудиторію кіберспорту оцінюють у 420 млн глядачів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.