Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прокуратура у Львові

Середа, 9 вересня 2020, 11:50

Цього тижня запрацює Львівська обласна прокуратура

прокуратура у Львові

11 вересня в Україні розпочнуть роботу обласні прокуратури.

Про це йдеться у наказі Генерального прокураро України, опублікованого в газеті Верховної ради "Голос України".

Вчора, 8 вересня, генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала наказ про початок роботи в Україні з 11 вересня обласних прокуратур.

Згідно з документом, 11 вересня розпочнуть роботу такі прокуратури: Львівська, Кіровоградська, Луганська,  Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська обласні ропкуратури, прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Київська міська прокуратура.

Крім цього, з 11 вересня на правах обласних прокуратур діятимуть Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону, Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону та Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

Нагадаємо, у вересні 2019 року президент Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури", який дав старт реформі прокуратури.

За цим законом Генпрокуратуру перейменували в Офіс генерального прокурора, а регіональні та місцеві прокуратури стануть обласними та окружними відповідно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.