Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Горбаль

rudenko.kiev.ua

Четвер, 10 вересня 2020, 12:18

Горбаль може стати членом Ради Нацбанку

Василь Горбаль

Комітет ВРУ обрав кандидатуру Василя Горбаля у члени Ради Нацбанку.

Про це повідомляє Укрінформ.

Вчора, 9 вересня, на своєму засіданні Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав призначення львів'янина, екс-голови Львівської ОДА, колишнього народного депутата від "Партії регіонів", екс-президента "Укргазбанку" Василя Горбаля на посаду члена Ради Національного банку України.

За його кандидатуру проголосували 24 члени Комітету, 3 нардепи – утрималися.

Далі кандидатуру Василя Горбаля має затвердили Верховна Рада.

Зазначимо, Рада Національного банку України здійснює нагляд за системою внутрішнього контролю НБУ. Це орган складається з дев’яти членів, чотирьох із яких призначає Президент, а решту – Верховна Рада.

Нагадаємо, Василь Горбаль – колишній співвласник та почесний президент "Укргазбанку", двічі був членом Ради Нацбанку (2003-2005 та 2007-2014 рр.), народний депутат Верховної Ради 4, 5 та 6 скликань, був членом "Партії регіонів" й очолював київське міське відділення партії.

У квітні-грудні 2010 року Горбаль був головою Львівської ОДА.

Додамо, у 2015 році Варіанти поспілкувалися із Ігорем Сенкальським, головним спеціалістом прес-служби Львівської ОДА, який розповів про свою роботу у облдержадміністрації під час керівництва Василя Горбаля.

Також у 2018 році міський головаи Львова Андрій Садовий заявляв, що поважає Василя Горбаля та гадає, що Віктор Янукович мав певний острах до Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.