Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Садовий і Козицький

Четвер, 10 вересня 2020, 12:53

Садового і Козицького просять підписати Етичний кодекс поведінки під час виборів

Садовий і Козицький

"Опора" звернулася до Андрія Садового і Максима Козицького з проханням підписати Етичний кодекс поведінки чиновників під час виборів.

Про це сьогодні на прес-конференції щодо підготовки до місцевих виборів на Львівщині повідомив координатор спостереження Громадянської мережі "Опора" за виборами у Львівській області Тарас Радь.

"Опора" звернулися офіційно з листом до голови Львівської ОДА Максима Козицького й так само до міського голови Львова Андрія Садового з проханням підписати Кодекс поведінки посадових осіб та державних службовців під час місцевих виборів. Ми просили б їх провести зустріч, щоб вони підписали зі своєї сторони цей Кодекс, таким чином задекларувавши свою готовність уникати використання своїх владних повноважень під час виборчої агітації" – зазначив Тарас Радь.

За його словами, у серпні спостерігачі "Опори" зафіксували, що під час робочих візитів Максима Козицького, який одночасно є головою Львівського обласного осередку партії "Слуга народу", з ним їздить народний депутат від цієї політичної сили та присутні потенційні кандидати від "Слуги народу" до місцевих рад.

"Фомально вони не порушують законодавство, але ми розуміємо, що це не є випадковим. Скажімо, чому разом з візитами голови ЛОДА не їздять представники інших політичних фракцій з Львівської області?

Державні службовці мають право здійснювати агітацію навіть в робочий час, але вони мають це робити не на службових автомобілях, вони не повинні при цьому використовувати підлеглих, які разом з ними їздять і звітуються щодо виконання різних бюджетних завдань, вони не можуть використовувати інформаційний ресурс, який є у комунальній або державній власності" – додав Тарас Радь.

Нагадаємо, ЦВК оголосила з 5 вересня 2020 року початок передвиборчої кампанії, а 10 серпня ЦВК сформувала склад Львівської обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 47 ТВК, переглянути склад цих комісій можна за посиланням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.