Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Ростислав Тістик

Фб Ростислава Тістика

Понеділок, 14 вересня 2020, 08:28

Жовківський замок увійде до туристичного маршруту "Золота підкова" – Ростислав Тістик

Ростислав Тістик

Цю пропозицію озвучив міністра культури Олександр Ткаченко під час візиту у Жовкву.

"…в Жовкві обговорили розширення "Золотої підкови Львівщини" з включенням до маршруту Жовківського замку" – повідомив народний депутат Ростислав Тістик у соціальних мережах.

Ростислав Тістик розповів, що пропозицію внесення Жовківського замку до "Золотої підкови" опрацювали фахівці Львівської ОДА.

"Жовківський замок, як й інші замки маршруту: Олеський, Підгорецький, Золочівський, тісно пов'язаний з іменем короля Яна III Собеського – відомої історичної постаті, яка відіграла визначну роль в історії Польщі та України", – пояснив він.

Тістик вважає, що такий крок сприятиме зростанню туристичної привабливості Жовкви  міста, яке Як Собеський збудував як "Ідеальне місто". Нардеп нагадав, що ідея створення "Золотої підкови" належить Борису Возницькому, який чимало зробив для того, щоб врятувати замки та музейні експонати в радянські часи, зокрема, й Жовківський замок. 

"Завдяки зусиллям таких ентузіастів та фахівців, як Борис Возницький, ми отримали можливість надати другий подих історико-культурним об'єктам, які були збережені ними і представляють цінність для майбутніх поколінь", – вважає Тістик.

Нагадаємо, Львівська обласна державна адміністрація скерувала пропозицію щодо отримання фінансування з державного бюджету України у 2021 році на реставрацію 21 пам'ятки архітектури.

"Золота підкова Львівщини" – популярний туристичний маршрут найбільш відомими замками Львівської області. Назву "Золота підкова" отримав через розташування замків дугою, що схожа на підкову. До маршруту зазвичай входять: Олеський, Підгорецький, Золочівський, Свірзький, а іноді ще й Поморянський та Старосільський замки. Довжина маршруту  238 км. Маршрут створили за ініціативи Бориса Возницького для популяризації замкової спадщини Галичини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.