Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Вівторок, 15 вересня 2020, 17:40

З початку року на Львівщині вдвічі зросла кількість безробітних

Центр зайнятості

Станом на початок вересня у області визнали безробітними 51,1 тисяч осіб.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на початок вересня у області шукали роботу 51,1 тисяч безробітних, що на 58,8% більше, ніж було у січні-серпні 2019 року.

"Зростання обсягів реєстрації безробітних зафіксовано в усіх містах і районах області. Зокрема на Дрогобиччині, уМоршині, Трускавці та Бориславі число безробітних збільшилося у 4 рази, у Стебнику, Львові, Новому Роздолі, Новояворівську, Червонограді, Стрийському, Городоцькому та Кам’янка-Бузькому районах – втричі", – заявив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

За його словами, незважаючи на карантинні обмеження, активними програмами сприяння зайнятості у січні-серпні поточного року охопили 14,3 тисяч безробітних, з них 9,8 тисяч осіб забезпечили місцем праці, 0,9 тисяч залучили до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 3,6 тисяч проходили професійне навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації.

На початку вересня в області налічувалося 4698 вільних робочих місць і вакантних посад, у тому числі 2860 – для робітників, 1530 – для службовців, 308 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Найбільше в області бракує кваліфікованих робітників з інструментом (30% вакансій), професіоналів та працівників сфери торгівлі та послуг (по 16% відповідно), а найменший попит спостерігається на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (0,4%), а також технічних службовців (2,6%).

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 7,4 тисяч грн.

Нагадаємо, станом на початок серпня у області визнали безробітними 15,6 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.