Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 15 вересня 2020, 15:21

Шість нардепів з Львівщини не підтримали засудження дій Лукашенка

нардепи з Львівщини

Верховна Рада офіційно заявила, що не визнає результатів виборів у Білорусі та засудила дії Лукашенка.

Сьогодні, 15 вересня, Верховна Рада України зробила офіційну заяву, в якій засудила дії влади Білорусі. "За" постанову №3053а проголосували 228 народних депутатів.

Як йдеться у докементі, ВРУ висловила стурбованість щодо ситуації в Білорусі, яка склалася після президентських виборів, вона не вважає їх ані вільними, ані чесними, а такими, що пройшли з чисельними суттєвими порушеннями.

На думку нардепів, це дає підстави вважати, що офіційно оприлюднені результати виборів президента Білорусі не відображають реального волевиявлення білоруських громадян, а мирні протести, що стихійно розпочалися по всій країні, жорстко придушуються білоруською владою.

Верховна Рада засудила методи білоруської влади з вирішення ситуації в країні, висловила неприпустимість залучення сил РФ та ОДКБ для нормалізації ситуації і закликала долати кризу в демократичний спосіб із залученням незалежних міжнародних посередників.

З львівських нардепів постанову підтримали: Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Олена Кондратюк (позафракційна).

Відсутні на пленарному засіданні: Орест Саламаха (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Кіт (Довіра).

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Утримався: Святослав Юраш (Слуга народу).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.