Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

SoftServe

mykharkov.info

Четвер, 17 вересня 2020, 12:30

Дані SoftServe злили у Telegram

SoftServe

Дані клієнтів і співробітників SoftServe опублікували у Telegram-каналі.

Про це повідомляє видання Ain.ua.

Вчора, 16 вересня, на Telegram-каналі Freedom F0x були опубліковані проекти клієнтів IT-компанії SoftServe та цифрові копії документів, які можуть належати співробітникам компанії, загалом більше 200 персональних даних.

Як повідомили в компанії SoftServe, в мережі виявилися дані, вкрадені хакерами під час зламу в ніч на 1 вересня. У новому витоку також були раніше не опубліковані розробки для клієнтів. 

Наразі у компанії очікують, що хакери зажадають викуп і продовжують розслідування.

"1 вересня відбулась атака. Ті дані, які були опубліковані 16 вересня, є наслідком того ж інциденту. Тобто нового витоку даних не було. Це поширена тактика в подібних випадках, мета якої залякати, щоб вимагати викуп. Як зазначалося раніше, системи SoftServe локалізували атаку і наша команда з інформаційної безпеки вдалася до миттєвих дій, щоб відновити роботу системи. У цій, як і будь-який інший ситуації, безпеку наших клієнтів і працівників залишається нашим пріоритетом. Зараз третя сторона проводить комплексне незалежне розслідування цього інциденту" – заявили в SoftServe.

Нагадаємо, що в ніч на 1 вересня компанія SoftServe зазнала хакерської атаки через яку постраждала робота поштових сервісів компанії і була зупинена частина тестових середовищ. Тоді в компанії заявили, що серйозних наслідків вдалося уникнути.

SoftServe – українська IТ-компанія, що працює в сфері розробки програмного забезпечення і надання консультаційних послуг. Головні офіси компанії знаходяться в Остіні (США, Техас) і Львові. 

Членом ради директорів компанії SoftServe, а також комерційним директором SoftServe Колсалтинг є депутат Львівської облради від Самопомочі Тарас Вервега.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.