Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Назарій Брезіцький

Середа, 23 вересня 2020, 10:17

Москаленко наказав Брезіцькому знести незаконну альтанку

Назарій Брезіцький

Назарію Брезіцькому дали тиждень на знесення незаконної будівлі на Тарнавського, 71 у Львові та відновлення історичної огорожі.

Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Львівської міської ради сьогодні ухвалила надати громадянину Назарію Брезицькому тиждень на знесення незаконної будівлі так званої альтанки на вулиці Тарнавського, 71 у Львові та відновлення історичної огорожі.

Про це повідомив під час засідання заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

"Ми даємо тиждень на те, щоб знести цю будову, після чого повернемось до того питання на засіданні комісії", – сказав Москаленко.

Начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко повідомила, що дана будівля, яку мешканці називають альтанкою,  не є тимчасовою спорудою, адже закладено фундамент, зведено цегляні стіни та проведе їхнє утеплення. Вона вважає, що це питання має буде передано в інспекцію Держархбудконтролю. Онишенко також наголосила на тому, що вілла на Тарнавського, 71 є пам'яткою архітектури, а земля, на якій збудована "альтанка", знаходиться в загальному користуванні.  

Представниця мешканців зазначила, що нова будівля зведена на місці частково зруйнованої історичної дерев'яної альтанки, тому її не можна вважати новобудом, а мова йде про реконструкцію. Вона звернулась до комісії з проханням надати час, щоб підготувати документальні підтвердження.

Відповідь Москаленко наголосив, що міськрада готова допомогти юридично мешканцям у відновленні історичної дерев'яної альтанки, однак до того питання комісія повернеться вже після того. як буде знесено новобуд.

Нагадаємо, раніше Назарій Брезіцький заявляв про намір балотуватись у мери Львова. Юрист Назарій Брезіцький пов'язаний з рейдерським захопленням земель і підприємств у Львові. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.