Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Середа, 23 вересня 2020, 12:04

Керівництво Львівського локомотиворемонтного заводу викрили на привласненні металобрухту

СБУ

Посадовці заводу завдяки махінаціям привласнювали понад 22 тонни металобрухту.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України викрила керівництво ПрАТ "Львівський локомотиворемонтний завод", який входить до структури Укрзалізниці, на привласненні майна підприємства.

Зокрема, за даними досудового слідства, посадовці локомотиворемонтного заводу розробили схему привласнення брухту кольорових та чорних металів, який не відображався у бухгалтерському обліку, підробляючи юридичну та фінансову звітності.

"За фіктивними документами металобрухт нібито повертався фірмам, які раніше здійснювали на заводі технічне обслуговування і ремонт техніки та рухомого складу. Насправді брухт кольорових та чорних металів вивозили на територію афілійованих з керівництвом заводу комерційних структур для реалізації. Лише за одним повністю задокументованим епізодом цієї схеми зловмисники привласнили понад 22 тонни металу на майже 1 мільйон гривень" – наголосили у СБУ.

Також слідчі виявили ще 891 тонну необлікованого брухту кольорових та чорних металів.

Наразі колишнім та діючим керівникам підприємства повідомили про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у 2019 році стало відомо, що Локомотивний завод завдав Укрзалізниці збитків на 6,5 млн грн, бо купував свої ж деталі у фірми посередника. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.